Constructa

På en rolig villavej i det naturskønne Sejs ved Silkeborg bor et par i en mindre bolig, som de ønsker at udvide og renovere. Boligen der er på 101 m² ønskes udvidet med et større køkken ud mod vejen og en tilbygning med plads til opholdsstue og et værelse ud mod haven.

Vores arkitekt har udarbejdet et forslag, hvor tilbygningerne udgør 39 m². For at skabe plads til tilbygningen mod havesiden har det været nødvendigt at fjerne en mindre del af det eksisterende hus.

Med bygherres ønske om at huset skal fremstå som en moderne og homogen villa, fjernes det eksisterende tag og et nyt lægges uden udhæng. De eksisterende ydervægge pudses, og tilbygningerne opføres i lette konstruktioner beklædt med træspån, herved skabes et dynamisk udtryk hvor de to materialer komplementerer hinanden. En fliseterrasse danner uderummet, hvor de to bygninger mødes og afrundes ud mod haven i en blød bue.

Indvendig skabes et stort køkken/alrum med loft til kip. Loftet beklædes med lister, i samme træsort som gulvet. Valget af træ og rummets geometri giver en på samme tid intim og rummelig oplevelse. Der er lagt vægt på at give forskellige oplevelser og at underbygge rummenes funktion, derfor er der arbejdet med varierende geometri og materialer i villaens forskellige rum.