Constructa

Et spændende og unikt domicil for Birch GM er under opbygning på Sortenborgvej, og vi er med i processen som totalrådgivere. Constructas arkitekter har tegnet dette unikke domicil og byggeprocessen er i fuld gang.

Bygningen er enkel i sit udtryk, men gemmer på flere lag og finurlige detaljer, når man kigger efter. Domicilet for Birch GM bygges i to plan og arkitekternes tanke bag bygningens udformning, er to legoklodser ovenpå hinanden, hvor den øverste, som udgør 1. sal, er forskudt og roteret i forhold til stueetagen og stikker udover kanten. Foruden at skabe en anderledes og næsten ikonisk bygning ved denne konstruktion, skabes der mulighed for ophold ude under overdækket areal og for udgang  fra 1. salen til store tagterrasser på taget af stueetagen.

Med sunde og fornuftige løsninger opføres domicilet i gode gedigne materialer, som også afspejler Birch GMs byggestil i boligprojekterne. Den nederste legoklods, stueetagen opføres i teglsten, mens den øverste, 1. salen beklædes med lærketræslister for at skabe et let og svævende udtryk. Ved indgangspartiet skabes det ene hjørne af legoklodsen, som stikker ud fra stueetagen, af aluminiumslameller, der giver et flot spil ind gennem glasfacaden og ind i hall’en i bygningen. De lodrette aluminiumslameller fungerer også som solafskærmning.

Bygningen vil udgøre 2.160 kvm og indeholde lager, kontorer og showroom med infoskærme og boligdisplay for boliglejere og investorer i stueetagen, mens førstesalen skal benyttes til administration og kantine. Bygningen er velgennemtænkt og indeholder foruden de nævnte områder endda integreret vaskehal til Birchs firmabiler. Bygningens centrale rum er en stor hal, der med glas hele vejen rundt ud mod kontorerne og øvrige rum skaber en stor transparens i bygningen, som gør, at en stor del af huset kan ses fra samme sted tværs gennem bygningen.  En anden detalje ved byggeriet er, at både i stuen og på førstesal er der skabt to retninger gennem bygningen, idet at nogle af væggene står vinkelret på hinanden, mens andre følger en anden retning, hvilket er med til at give domicilet et dynamisk udtryk.

Byggeriet blev sat igang i juni 2017 og afsluttes primo 2018.