Constructa

Den gamle præstegård i Levring trængte til en kærlig hånd, og med ønsket om at opdatere den gamle bygning til en moderne og tidssvarende bolig, som lever op til nutidens familieliv, er den gamle præstegård blevet renoveret.

Med udgangspunkt i bygningens oprindelige funktion tilføjes med renoveringen endnu et lag til dens fortælling. Bygningens særlige karakter medvirker til, at moderniseringen vil opleves som noget særligt, når man bevæger sig ind i bygningen og oplever bygningens lag.

Den ydre skal af bygningen (klimaskærmen) er blevet opdateret til nutidens krav ved hjælp af efterisolering og bremsning af fugt i fundamentet, ydervæggene og gulvene. Alle facadepartier er udskiftet.

Indvendigt er der skabt sammenhængende rumforløb samt forbindelser på tværs af bygningen. Således at der kommer lys ind fra begge sider af bygningen, og dermed skabes kontakt mellem den gamle, smukke have og gårdspladsen.

Boligen er blevet indrettet til både fordybelse og fællesskab. De åbne, sammenhængende rum gør, at der sideløbende kan foregå individuelle aktiviteter, samtidig med at familien er sammen.
Her er også dannet rammerne for en afbalanceret sammenhæng mellem familieliv og arbejdsliv, idet kirkekontoret ligger i forbindelse af boligen med egen indgang

Præstegården er på 373 m² og stod færdigrenoveret og moderniseret i august 2017. Constructa har været totalrådgivere på projektet.