Constructa

Villaen tager udgangspunkt i et funktionalistisk moderne formsprog, samt de bindingerne og muligheder grunden giver. Med udgangspunkt i grundens højeste punkt er villaen placeret på en base, der mod havesiden udmunder i en bred trappe, som danner overgangen til haven og videre ud til den omkringliggende bevoksning. Husets facade ud mod gaden fremtræder lukket med undtagelse af hovedindgangen, der manifesterer sig med beplantning på arealet ved indgangspartiet.

Gennem glaspartiet ved fordøren får man en fornemmelse af, hvad huset åbner sig op mod. Inde i villaen bliver man gradvist præsenteret for udsigten og rumdisponeringen, der centrerer sig om køkken og spisefunktion. For at lukke af for indblik er de sekundære rum placeret ud mod gaden, og villaen orienterer sig  mod havesiden. Rummene er disponeret således, at der er en forældreafdeling og en børneafdeling, der visuelt er forbundet gennem store glaspartier.

Mellem stue og køkken er der indsat et bygningselement med indbygget pejs, som er synlig fra både køkken og stue, mens køleskab, ovn og skabe er indbygget mod køkkensiden. Elementet er in situ støbt og gennemskåret, så der er visuel forbindelse mellem køkken og stue, og sammen med garagen tegner elementet sig også i facadeudtrykket.

Villaen opføres i hvid tegl med hvid fuge, mens garagen beklædes med træ både mod havesiden og gaden.

Villaen er på 240 m², dertil kommer garage og redskabsrum. Den opføres i Tirsbæk Bakker ved Vejle, hvor byggeriet forventes påbegyndt midt 2018.

Se plantegning her.