Constructa

I et innovativt samarbejde med Langballe A/S har Constructa udviklet først en unik type flydebroer, som derefter udviklede sig til en idé om, at vi også kunne bygge et hus på en af flydebroerne og derved konstruere en husbåd!

Fra idé til virkelighed – vejen var ikke lang -“fundamentet” var støbt i form af flydebroen og boligen derpå kunne vores arkitekter og bygningskonstruktører designe. Hos Constructa glæder vi os nu over, at den første af vores arkitekttegnede husbåde er under produktion og søsættes i løbet af sommeren.

Den flydende bolig

Husbåden er på 109 kvm  med tre værelser, køkken al-rum og stue i et samt et badeværelse. Modellen er tænkt, som en familiebolig, og selvom 109 kvm lyder af lidt, er boligen reelt meget rummelig, idet isoleringen er lavet på en særlig komprimeret måde, så det indvendige areal i boligen forøges.  Udover de 109 kvm bolig kommer 37 kvm tagterrasse, samt terrasse på for- og bagsiden af husbåden på henholdsvis 33 og 26 kvm. Husbådene er lavet af vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer, der kan holde til vejret ved havet og indrettet smagfuldt med gedigne lyse materialer, der passer til den moderne familie. Langs hele facaden på husbåden er der isat gulv til loft vinduer, så der kommer masser af lys ind i boligen.

Klik for hente pdf med indretningsplan

Ingen fare for søsyge

Husbåden har den fordel, at den kan optimeres til den angivne kajplads’ vind- og solforhold, da den kan fortøjres i begge ender. Med en platform på i alt 165 kvm og en samlet vægt på 85 ton ligger husbåden desuden stabilt på vandet, og der ingen fare er for søsyge. Husbåden er godkendt til permanent helårsbolig og lever på samme vilkår som boliger på fast grund op til byggereglementets BR15.

Økonomisk og energivenlig bolig

For at holde omkostningerne nede er husbådene serieproducerede, og således kan denne omtalte family 109 version erhverves for knap 2 mill. kr. Endnu en økonomisk fordel ved husbådene er, at der ikke skal betales ejendomsskat af en husbåd, hvilket for en bolig til 2 mill. svarer til en udgift på ca. 20.000 kr. årligt.  Der er endnu en økonomisk gevinst at hente i forbruget, da husbådene er særdeles økonomiske i varmeforbrug. De højisolerede husbåde er udstyrrede med solceller og vand-til-vand varmepumpe og deraf estimeres varmeudgiften til blot 4.000 kr. årligt.

______________________

Constructa har udviklet flere forskellige husbåd modeller, foruden familiy 109 versionen, som omtales herover, findes en mindre version på 60 kvm, der er tiltænkt som sommerhus. Dertil kommer Dubai-versionen, som vil fungere som små lejligheder eller hotelværelser.

Er du interesseret i en husbåd – kan du læse mere her.

Vil du vide mere, er du også velkommen til at kontakte projektleder Dorthe Vejsgaard Lund på:

T: 2780 2211
dvl@constructa.dk