Constructa

Med udgangspunkt i det traditionsrige danske længehus har arkitekten tegnet og disponeret denne villa, som er orientret nord-syd, med indgang fra nord og med have, terrasse og uderum mod syd.  Villaen er tegnet til en grund, som har have ud mod havet på Djursland. Boligen består af to længehuse, som er bundet sammen af en bygning med fladt tag i midten, hvori stuen er placeret. Længehuset mod øst er den aktive del, hvor blandt andet køkken og spisestue er placeret, mens det mod vest er den passive del, hvor værelserne er placerede.

Villaen rummer som skitseret 256 m². Ønsker ejerne på et senere tidspunkt at udvide boligen, er der mulighed for at forlænge de enkelte længehuse og skabe flere m² eller ekstra værelser uden at ødelægge arkitekturen.

De to længehuse har begge en stor åbning ud mod stuen, hvor der i stedet for vægge er placeret bogreoler, som ikke går til loft. Bogreolerne udgør et klart defineret bygningselement og indgår derfor som en del af villaens rumdeling og indretning. Det ene element er placeret med bogreolen ud mod stuen, så der bliver en væg ind mod køkkenet. Det andet element er placeret med reolen ind mod værelserne, så det bliver en væg ind mod stuen. Begge elementer er gennemskåret, så der skabes kig på tværs af stuen.

De to bygninger opføres i hver deres materiale, den ene i træ og den anden i blank mur. Den ene bygnings tag beklædes med samme træbeklædning som facaden. Den anden med tagplader ,hvori der er integreret solceller.

Mod nord præsenterer huset sig med en carport, der med sit let svævende tag binder parkering og værksted sammen med længehuset, der indeholder køkken/alrum. Hovedindgangen, der er placeret i mellembygningen, giver et kig igennem hele huset ud mod haven og vandet. Når man kommer ind i huset, åbner det sig op ud mod havet gennem store glaspartier.

Alle tre bygningskroppe afsluttes ud mod havet med store glaspartier, hvor der er udgang til haven.

Stuen er det sammenbindende element, hvor der er rig mulighed for at skabe forskellige opholdszoner hver med sin kvalitet.